2023’TE YUNUS EMRE’YI ANMA & AMERIKA’DA BEŞERI BILIMLER ÇALIŞMAK

1991 yılı Yûnus Emre’nin doğumunun 750.yılı anısına UNESCO tarafından “Yûnus Emre Sevgi Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bunun yanında her yıl mayıs ayının ilk haftası ülkemizde “Yûnus Emre Kültür ve Sanat Haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de 12 Mayıs 2023’te, gecikmeli de olsa, Yûnus Emre’yi anmak, Yûnus Emre’nin yaşadığı dönemi, fikirlerini ve hayatı anlamlandırma biçimini konuşmak için bir etkinlik düzenledik.Iki bölümden oluşan programın ilk bölümünde okulumuz 10D sınıfı öğrencisi Elif Beyza ERDEM ‘Yûnus Emre’de Aşk ve Hümanizm’ konulu bir sunum yaptı. Ardından 9A sınıfından Zeynep Akın ‘’Ey Su Kandan Gelirsin…’ adlı Yûnus Emre’nin şiirini analizini etti. Yûnus Emre ilahilerinin klasik ve çağdaş yorumlarından örneklerle birinci bölüm sona erdi.

Programın ikinci kısmı olan Amerika’da Beşeri Bilimler Okumak/Klasik Türk Düşüncesini Çalışmak bölümünde konuğumuz Sayın Mehmet Emin GÜLEÇYÜZ, bize yurt dışında beşeri bilimler alanında çalışmalar yapmakla ilgili tecrübelerini anlattı. Konuğumuza okulumuz felsefe öğretmenlerinden M. Şamil ŞEN’in de eşliği konuşmada, beşeri bilimler günümüzdeki önemi ve değeri konusunda oldukça aydınlatıcı görüşler ifade edildi. Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz program öğrencilerimizin  soruları ve hediye takdiminin ardından sona erdi.Bu programın gerçekleşmesinde başta konuğumuz Mehmet Emin GÜLEÇYÜZ olmak üzere okulumuz öğretmenleri  Murat Şamil ŞEN, Solmaz ÇİÇEK, Şeyma TURAN ve Gülnur GÜNER’e ve çok kıymetli öğrencilerimiz Zeynep Naz Özkan, Fatih ATASOY, Elif Beyza ERDEM, Zeynep AKIN’ın şahsında emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz.

18-05-202318-05-202318-05-202318-05-2023

Yayın: 18.05.2023 - Güncelleme: 18.05.2023 00:19 - Görüntülenme: 153