MUSTAFA KUTLU PANELİ

İstanbul Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında, 20 Şubat Salı günü okulumuzun konferans salonunda “Mustafa Kutlu Paneli” gerçekleştirildi. Panele okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. Panel sunuculuğunu projede yer alan öğrencilerimizden Bengü Ece Yaman yaptı. Ayrıca yazarın hayat öyküsüne de değinen Bengü Ece Yaman, daha sonrasında sözü panel başkanı Muhammed Taha Ergül’e bıraktı. Panel başkanı Muhammed Taha Ergül, panelle ilgili açılış konuşmasını yaparak panelist arkadaşlarını tanıttı. Ardından panelistlerin Mustafa Kutlu’nun eserlerine hangi perspektiflerden yaklaşacaklarına dair bilgi verdi. Panelistlerden Uğrun Rüya Doğan “Mustafa Kutlu Eserlerinde Kasaba ve İnsan İlişkileri”, Zeynep Işık “Mustafa Kutlu Eserlerinde Kadın”, Barış Eryiğit “Mustafa Kutlu Eserlerinde Aile” ve Tansu Rashidi “Mustafa Kutlu Eserlerinde Toplumsal Değişimler” başlıklarını irdeleyerek ve eserlerden yaptıkları alıntılarla anlatımlarını pekiştirerek sunumlarını gerçekleştirdiler. Panelistlerin sunumlarından sonra panel başkanı Muhammed Taha Ergül, değinilen konuları özetleyerek kapanış konuşmasını yaptı. Panel sonunda Müdür Başyardımcısı Sibel Turan, öğrencilerimizi ve proje danışman öğretmeni Buse Kaçar’ı emeklerinden ötürü tebrik etti. Bilinçli okuma gerçekleştirmenin ve yazma becerisini geliştirmenin önemine dikkat çekerek bu noktada “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi”nin bir hayli faydalı bir faaliyet olduğunu ifade etti.

23-02-202423-02-2024

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 13:37 - Görüntülenme: 56