CENGİZ AYTMATOV PANELİ

İstanbul Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında okulumuzun konferans salonunda 12 Şubat 2024 Pazartesi günü Cengiz Aytmatov Paneli gerçekleştirildi. Panele okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı. Öğrencilerimiz tarafından dikkatle dinlenen panelde program sunuculuğunu projede olan öğrencilerden Elif Eylül YİĞİT yaptı. Anadolu Mektebi okumalarını sürdüren öğrencilerimizden Beyza Beren YAMAK, Cengiz Aytmatov’un hayatı ve edebiyatı üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Panel Başkanı Neval ÖNAL, panelistleri tanıtarak Cengiz Aytmatov’un eserlerini farklı perspektiflerden değerlendirmek üzere gerçekleştirilen panelde ele alınacak konuları belirtip sırayla panelistlere söz verdi. Panelistlerden Ali Emir GÖKGÖZ, “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde İkinci Dünya Savaşı’nın Kırgız Toplumuna Etkisi”ni, Öykü GÖNÜL, “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Sovyet Rejimi Etkisindeki Kırgız Toplumu ve Kültürü” nü, Nagihan PARİM, “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Çocuk ve Çocukluk” konusunu ve Zeynep AKIN, “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Bozkır Yaşantısı” nı ele alarak irdelediler. Panel sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Okul Müdür Yardımcısı Asalet DURMUŞ, öğrencilerimizi ve proje koordinatörü Solmaz ÇİÇEK’ i çalışmalarından dolayı kutladı. Okumanın da yazmanın da bir sorumluluk olduğunu ve öğrencilerimizin bu sorumluluğu ziyadesiyle yerine getirdiğini, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi’nin bu anlamda öğrencilere önemli fırsatlar sunan bir faaliyet olduğunu dile getirerek panelist öğrencilerimizi tebrik etti.

21-02-202421-02-202421-02-202421-02-2024

Yayın: 21.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 19:44 - Görüntülenme: 30