18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN 109. YIL DÖNÜMÜ

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü” kimya öğretmeni Adnan Demirkol ve coğrafya öğretmeni Uğur Yıldız’ın danışmanlığında, görsel sanatlar öğretmenimiz sayın Beyhan Orkun’un çizimleri ve destekleriyle hazırlanan fuaye alanı görseller ile donatıldı. Tarih öğretmenlerimiz sayın Musa Kaya ve Hüseyin İpekçi beylerin de destekleriyle hazırlanan program 10-B sınıfı öğrencilerinden Zeynep Asağ’ın koordinesi ile 10/B öğrencileri ve hazırlık E sınıfından Zeynep Ergin’in desteği ile gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan programda sunuculuk görevini; Gözde Kıraç ve Metehan Kandemir üstlendi.Programın açılış konuşmasını Adnan Demirkol, “Çanakkale Zaferi ve Millet Olmak” başlıklı sunumunu Azerin tarafından seslendirilen “Çanakkale Geçilmez” ve “Ordunun Duası” adlı parçaları eşliğinde gerçekleştirdi.Okul müdürümüz sayın Mehmet Kurtay tarafından gerçekleştirilen günün anlam ve önemine yönelik coşkulu konuşmasının ardından program akışı şu şekilde gerçekleşti:10/B öğrencilerinden Musa Gölgeci Çanakkale savaşı ile ilgili temel bilgilerin yanında yanlış anlamalara sebep olan çeşitli konulara açıklık getirdi.Tarih öğretmenlerimizden Sayın Musa Kaya Ve Hüseyin İpekçi ile Cem Beyazıt Karataş ve Taha Akhan tarafından hazırlanmış sorular üzerinden gerçekleştirilen doyurucu ve doyurucu olduğu kadar ilgi çekici bir röportaj videosu izletildi. Ardından öğrencilerimizin hazırlamış olduğu “Çanakkale Şehitleri Videosu” izlendi.Bir ekip halinde hazırlanan; Zümrüt Deniz Şaybak, Zeynep Ergin, Nihal Boztepe, Sevgi Şimşek, Emir Ünlü, Ege Sezgin, Hayrünnisa Kurt, İrem Şevval Albayrak, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale denince olmazsa olmaz diyeceğimiz “Çanakkale Şehitlerine” şiiri organize bir ahenk ve coşkuyla okunurken, bu şiirin yazımı ile ilgili bazı hatıralar Ömer Faruk Gür ve Zülal Nur Duman tarafından aktarıldı.Son olarak Burak Öğreden, “Çanakkale Türküsü”nü ve “Onbeşliler Gidiyor” türkülerini seslendirdi. Çanakkale Türküsü’nün arasına yerleştirilen bir mektup Taha Akhan tarafından seslendirildi. Büyük bir beğeni ile izlenen Burak Öğreden’in gösterisi ile birlikte program tamamlanmış oldu.Fuaye Alanı düzenlemesi sayın Beyhan Orkun danışmanlığında;Elifnaz Özsoy, Ceyda Algül ve tarafından gerçekleştirildi.Program boyunca reji görevini Burak Gökçegöz ve Yiğit Kaşıkçı gerçekleştirdi.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 21:29 - Görüntülenme: 73