DEPREM VE YANGIN EĞİTİM MERKEZİ’NE ZİYARET

Kriz yönetimi uzmanı Erdem Ergin eşliğinde okulumuz Kriz Yönetimi ekibinden öğrenci ve öğretmenlerle birlikte 11 Nisan 2023 Salı günü Beykoz’daki Allianz’ın Deprem ve Yangın Eğitim Merkezi’ne eğitim ve uygulama amaçlı bir gezi gerçekleştirildi. Eğitim programının ilk bölümünde, ülkemizdeki depremler hakkında  bilgi alınıp, farklı şiddetlerdeki depremler simülasyon odasında deneyimlendi. Deprem anında yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak gerçekleştirildiği bu  etkinliğin ardından depremlerde yer hareketlerinin oluşum şekli, sıvılaşmanın ne demek olduğu, deprem dalgalarının akış seyri gibi konularda bilgi verildi. Erdem Ergin; ülkemiz coğrafyasının fay hattı üzerinde olması gerçeğinden hareketle, gerekli eğitim ve tedbirler alındığında depremlerin yıkıcı etkisini hafifletmenin mümkün olduğunu vurguladı.Eğitim programının ikinci bölümde uzman eğitmen tarafından yangın türleri, yangınlara müdahalelerdeki farklılıklar anlatılarak yangından kaçış anı ile ilgili simülasyon odasında katılımcılarla bir uygulama gerçekleştirildi.Afetlerle ilgili hem teorik hem de uygulamalı olarak bilgi almamızı sağlayan bu eğitim programı için sayın Erdem Ergin ve Allianz Deprem ve Yangın Eğitimi Merkezi çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz.

14-04-202314-04-202314-04-202314-04-202314-04-2023

Yayın: 14.04.2023 - Güncelleme: 14.04.2023 22:51 - Görüntülenme: 97